Президент Росії Володимир Путін заявив про необхідність докласти всіх зусиль для збільшення російсько-українського товарообігу. Про це він заявив напередодні засідання Українсько-російської міждержавної комісії на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем у Ялті.

У свою чергу Янукович зазначив, що товарообіг Росії і України у 2011 році перевищив 55 мільярдів доларів, проте у 2012 році цей показник поки не дуже високий, що пов'язано багато в чому з погодними умовами - «жорсткими умовами цієї зими».

«У загальному обсязі товарообігу Росії Україна має приблизно 6,2% - це немаленька цифра, пристойна. Україна на п'ятому, по-моєму, місці серед наших найбільших торговельно-економічних партнерів, і ми будемо робити все для того, щоб той невеликий збій, про який ви сказали - у першому кварталі цього року - був ліквідований якомога швидше», - сказав Путін.

Він запропонував зробити це питання одним із пунктів порядку денного на сьогоднішніх переговорах, повідомляє РІА «Новости».

«Я впевнений абсолютно, що ми і цього року досягнемо результатів не гірше, ніж торік, а може, навіть і перевищимо цей результат», - сказав президент Росії.

Путін нагадав, що Росія і Україна планують здійснити низку великих проектів, і висловив упевненість в їх реалізації.

Російський лідер зазначив, що разом з ним у четвер приїхала представницька команда російського керівництва.

«Працюватимемо стільки, скільки ви вважаєте за потрібне», - сказав Путін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321