Україна надзвичайно толерантна країна, расизму у ній немає. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю телеканалу CNN, повідомили ForUm'у у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«В Україні немає ніякого расизму. У наших футбольних командах грає багато темношкірих футболістів. У наших вузах навчаються десятки тисяч чорношкірих студентів із Африки, і ніхто ніколи не скаржився на те, що до них погано ставляться», - підкреслив Азаров.

Прем'єр-міністр зазначив, що останнім часом проти України проводиться кампанія абсолютно необґрунтованих звинувачень у расизмі, яка спирається на помилкові факти і дезінформацію. Зате влада в Україні жорстко реагує на кожен випадок расової нетерпимості.

«Україна надзвичайно толерантна країна і демократична країна», - підсумував глава уряду.

Як повідомляв ForUm, нещодавно у британській пресі з'явилися заяви колишніх гравців збірної Англії, у яких йдеться про проблеми з расизмом в Україні.

МЗС України назвав безпідставним формулювання подібних тверджень і заявив про дискредитацію українців напередодні турніру.

Капітан збірної України і колишній нападник лондонського «Челсі» Андрій Шевченко вважає, що расизм не є реальною проблемою в Україні, і англійським уболівальникам нічого боятися на матчах Євро-2012.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає необґрунтованими заяви європейців про нібито існування расизму в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289