Ректор Дніпропетровського університету Микола Поляков підтвердив, що один із підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську 27 квітня працював на кафедрі політології старшим викладачем.

«Один із підозрюваних, Віктор Сукачов, працював з листопада 2011 року на пів-ставки старшим викладачем на кафедрі політології. Він виграв конкурс і викладав спецкурс партології, курс «державне управління і місцеве самоврядування». Двоє інших підозрюваних в університеті не працювали», - сказав Поляков на прес-конференції у вівторок.

Від також зазначив, що арешт викладача університету для всього колективу вузу став повною несподіванкою і «повним шоком», передає «Інтерфакс-Україна».

Ректор зазначив, що університет сприяв ходу розслідування.

Поляков зауважив, що «нам не пощастило, що членом нашого суспільства була така людина».

Сукачов у 2000 році закінчив Дніпропетровський університет. У 2005 році захистив дисертацію кандидата політичних наук за спеціальністю «Політичні інститути та процеси». Працював викладачем гімназії №66, аналітиком газети «Зоря і бізнес і політика».

Як раніше повідомляв ForUm, у суботу, 2 червня, Бабушкінський районний суд міста Дніпропетровська обрав запобіжний захід для чотирьох підозрюваних у скоєнні терактів у Дніпропетровську 27 квітня у вигляді взяття під варту.

27 квітня у центрі Дніпропетровська прогриміло 4 вибухи, внаслідок яких потерпіла 31 людина, у тому числі 10 дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

370