Жителі понад 10 тисяч будинків в австралійському штаті Вікторія залишилися минулої ночі без електрики через штормовий вітер і проливні дощі, що обрушилися на південно-східне узбережжя країни.

Особливо сильним вітер був в області Гіпсленд, його швидкість досягала 100 км на годину на рівнинних ділянках і 150 км на годину – у передгір'ях. За минулі дві доби у цій області випало у середньому до 200 мм опадів. Сьогодні вранці дощ вщух, але поки не припинився, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як повідомили рятувальники, минулої ночі до них за допомогою звернулися понад 800 осіб. Ті, хто телефонував, в основному повідомляли про падіння дерев, які обривали лінії електропередачі.

Уряд штату Вікторія оголосив, що допоможе жителям потерпілих районів у пошуку тимчасового житла, купівлі продовольства і товарів першої необхідності. Для цієї мети буде виділятися по 1200 австралійських доларів (близько 1170 доларів США) на родину. А тим людям, будинки яких будуть визнані непридатними для подальшого проживання, влада Вікторії готова надати допомогу на суму до 30 тис. австралійських доларів (29,1 тис. доларів США).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286