Україна готова виділити «пару десятків тисяч доларів» для створення української газети в Росії і підтримки сайту української діаспори, але для цього українці Росії повинні створити єдину потужну організацію, яка б стала розпорядником цих коштів.

Про це журналістам у Москві сказав Надзвичайний і Повноважний Посол України в Росії Володимир Єльченко.

«У нас зараз є кошти на підтримку сайту і газети. Це дві речі, про які всі просять. Йдеться про пару десятків тисяч доларів, не буду конкретизувати, адже там є різні статті. Цих коштів вистачить, щоб створити українську газету і розвивати сайт, уже зараз у діаспори є сайт «Кобза», - сказав Єльченко, повідомляє «УНІАН».

Він нагадав, що є також плани і необхідність фінансово підтримувати українські організації у регіонах РФ.

Коментуючи установчий з'їзд Українського конгресу Росії, Єльченко зазначив, що ті об'єднавчі процеси, які пройшли у суботу, можливо, не до кінця завершені і оформлені, але це вже якісь кроки для створення нової організації. «Я неодноразово говорив, що краще для всіх була б одна потужна організація українців Росії», - зазначив він.

При цьому Єльченко додав, що амбіції окремих представників громади, яких не обрали керівниками новоствореного УКР, не несуть нічого хорошого, особливо з точки зору розподілу фінансової допомоги, яку Україна сьогодні здатна надавати.

«Вже сьогодні ми готові надати фінанси для функціонування сайту українців Росії та друкованого видання. Зараз виникає питання – є гроші, але кому їх давати», - сказав він.

Єльченко закликав протягом літа закінчити об'єднавчі процеси і вийти на єдину організацію, яка буде зареєстрована Мін'юстом РФ і почне діяти.

Єльченко повідомив, що наступного тижня має намір провести консультації з керівництвом УКР.

Як повідомляв, 26 травня у Москві ухвалено рішення про створення Українського конгресу Росії (УКР) – всеросійської організації української громади у РФ. Головою правління УКР обрано Любов Дяченко. За неї віддали свої голоси 11 делегатів. Управляти УКР буде правління із 13 осіб. Крім того, створена лічильно-ревізійна комісія УКР.

Протягом трьох місяців учасники засідання мають зібрати необхідні документи з регіональних відділень, створених у більш ніж половині суб'єктів РФ, для подання їх до органів реєстрації РФ.

18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію Об'єднання українців Росії та вилучення його із Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

454