Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову забезпечити супроводження у Верховній Раді проекту Закону про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Згідно з дорученням Президента, уряд також має вжити заходів щодо розробки та прийняття нормативно-правових актів, необхідних для удосконалення регулювання питань користування гуртожитками, їхнього утримання та забезпечення прав громадян, які проживають в них.

Крім того, Кабінет Міністрів повинен організувати роботу урядової «гарячої лінії» з проблемних питань забезпечення прав мешканців гуртожитків на житло і в разі необхідності реагувати на факти їх порушень.

У свою чергу, голова Ради Міністрів Криму, голови обласних, Київської, Севастопольської міських держадміністрацій мають активізувати роботу обласних (регіональних) комісій з вирішення проблемних питань забезпечення прав мешканців гуртожитків на житло.

Генеральному прокурору Віктору Пшонці пропонується вжити заходів щодо узагальнення пленумом Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ і пленумом Вищого адміністративного суду практики застосування Закону «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», зокрема, положень про виселення громадян із гуртожитків без надання їм іншого придатного для проживання житла, з метою забезпечення однакового застосування норм права при вирішенні справ відповідної судової юрисдикції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

6301