Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що українські компанії знайдуть своє місце на туркменському ринку, який зараз динамічно розвивається. Про це він заявив учора, 29 травня, під час зустрічі з президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим у рамках візиту в Ашгабат, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Безумовно, Україна і українські компанії знайдуть своє місце на туркменському ринку, який зараз динамічно розвивається і який для нас надзвичайно перспективний», - зазначив Азаров.

У свою чергу, президент Туркменістану пообіцяв особисту підтримку українським компаніям, які вже працюють на туркменському ринку або хочуть вести у цій країні свою діяльність. Він назвав сфери, які є найбільш привабливими для туркменської сторони, зокрема, галузі високих технологій, АПК, телекомунікацій. Крім того, Бердимухамедов запросив український бізнес брати участь у розвитку транспортної інфраструктури Туркменістану, будівництві портів, торгового флоту (у тому числі контейнеровозів, річкових барж та буксирів).

«Ми обговорили практично всі питання нашої двосторонньої співпраці, і президент Туркменістану, дізнавшись, що я поїду на будівельний майданчик, де працюють наші фахівці, попросив мене передати їм подяку і високу оцінку якості і темпів проведення робіт», - сказав Азаров. Прем'єр-міністр України підкреслив, що українська будівельна компанія, яка займається будівництвом дренажно-комунікаційного тунелю в Ашгабаті, має гарантовані обсяги робіт на наступні три роки.

При цьому він підкреслив, що Туркменістан є країною, яка динамічно розвивається, а також зазначив, що до 30% річного бюджету йде на капітальні вкладення. Щорічно ця сума становить близько 10 млрд доларів. Саме тому, зауважив Азаров, співпраця з такою країною є надзвичайно перспективною для України.

«Ми високо цінуємо співробітництво з Туркменістаном. Це для нас надзвичайно важливий партнер у багатьох областях. І така співпраця є надзвичайно перспективною на багато років уперед», - сказав глава українського уряду. Азаров повідомив, що він дав доручення міністру економічного розвитку і торгівлі України Петру Порошенку провести зустріч з профільними міністрами Туркменістану, у ході якої обговорити питання реалізації конкретних проектів двосторонньої співпраці.

Президент Туркменістану зазначив, що зараз роль міжурядової українсько-туркменської комісії з питань торгово-економічного співробітництва істотно зростає, оскільки між Україною і Туркменістаном є спільні тенденції розвитку і конкретні напрями співпраці, які необхідно обговорювати у рамках цієї комісії і доводити їх до практичної реалізації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

6264