Проект закону «Про зайнятість населення» зареєстрований у Верховній Раді. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Законопроект пройшов громадське обговорення і переданий на розгляд парламенту, - сказав Тігіпко.

Він нагадав, що з його допомогою уряд має намір вирішити проблему безробіття серед найбільш незахищених на ринку праці категорій - молодих людей, осіб передпенсійного віку, інвалідів, одиноких батьків, сиріт. «Їм складніше знайти роботу. Ми будемо стимулювати роботодавців працевлаштовувати молодих людей, людей у зрілому віці, інвалідів. Гідне робоче місце для цих людей - це найкраща допомога», - вважає віце-прем'єр-міністр.

Зокрема, за його словами, в законопроекті пропонується на рік звільнити від сплати єдиного соціального внеску роботодавців, які працевлаштовують на перше робоче місце молодих людей без досвіду роботи, інвалідів, осіб старше 50-ти років, одиноких батьків або батьків з дітьми-інвалідами. Людям старше 45-ти років держава видаватиме ваучер вартістю 12 тис. гривень на отримання освіти, а випускники, які укладуть контракт на роботу в сільській місцевості за потрібними державі спеціальностями, отримають стартові виплати в розмірі 5 мінімальних заробітних плат. Ще одне цікаве нововведення законопроекту - інформація про стажування студента вноситиметься в трудову книжку як стаж.

Тігіпко закликав народних депутатів прийняти цей законопроект до кінця поточної сесії парламенту. «Такі рішення відкладати не можна», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, Міністерство соціальної політики підготувало нову редакцію законопроекту «Про зайнятість населення». Документ передбачає запровадження компенсацій по єдиному соціальному внеску для роботодавців, які працевлаштовують на перше робоче місце молодих людей без досвіду роботи, людей передпенсійного віку, інвалідів, сиріт. Крім того, пропонується запровадження інституту стажування для студентів та можливість підписання контракту з роботодавцем на оплату навчання з подальшим працевлаштуванням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

485