Уряд розглядає можливість значного здешевлення квитків на внутрішні українські перельоти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу після відкриття міжнародного терміналу аеропорту «Київ» повідомив віце-прем'єр-міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

За його словами, міжнародні і внутрішні авіаперевезення не можуть конкурувати за вартістю квитків, оскільки на внутрішніх перевезеннях у вартість квитків входить ПДВ, чого немає на міжнародних авіарейсах.

«На сьогоднішній день у нас дуже мало пасажирів, які літають, навіть порівняно з радянськими часами. Але ринок авіаперевезень постійно зростає: на 25% щорічно в цілому і на 40% - з міжнародних рейсів. Наше пряме завдання - збільшити кількість внутрішніх пасажирів. Ми підемо на дуже серйозні заходи, щоб здешевити внутрішні рейси. З чого складається сьогоднішня ціна на авіаквитки? Вартість палива. Для внутрішніх рейсів вона обкладається ПДВ, на міжнародних - ні, а паливо - головна складова вартості перельоту. Квитки всередині країни обкладаються ПДВ, міжнародні авіарейси - ні. Я думаю, ми близькі до того, щоб відмінити пасажирські збори всередині країни, додавши їх до міжнародних авіаперельотів», - сказав міністр.

Також Колесніков не виключив, що на внутрішніх рейсах може бути скасовано ПДВ, якщо авіакомпанії значно знизять вартість авіаквитків.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не навмисно уряд продовжить дію договору з ЄС про відкрите небо після завершення Євро-2012, міністр зазначив, що «договір про відкрите небо буде підписано в той же день, коли Україна отримає безвізовий режим з ЄС».

Крім того, Колесніков заявив, що на сьогоднішній день немає жодних перешкод для Low-Cost компаній здійснювати бюджетні рейси по Україні. «Для цього їм не потрібно отримувати жодних дозволів, а тільки повідомити про здійснення того чи іншого рейсу».

Нагадаємо, сьогодні відбулося відкриття міжнародного терміналу аеропорту «Київ».

Дмитро Хилюк,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

354