Збройні сили України і Польщі впевнено підготувалися до забезпечення безпеки Євро-2012. Про це сказав міністр оборони України Дмитро Саламатін під час зустрічі з міністром національної оборони Республіки Польща Томашем Семоняком, повідомляє прес-служба Міноборони.
 
«Ми зобов'язані активізувати співробітництво між нашими збройними силами в усіх напрямах, - підкреслив Саламатін
 


Як підкреслив глава оборонного відомства, сьогодні і Україна, і Польща серйозно займаються реформуванням своїх збройних сил. З огляду на це, дуже важливим для обох сторін є обмін досвідом, у тому числі з комплектування армії за контрактним принципом.
Важливим напрямом співробітництва у військовій сфері Саламатін назвав проведення двосторонніх навчань, а також участь українських і польських військових у багатонаціональних навчаннях.

«У цьому контексті особливого значення набуває робота наших генеральних штабів. Нам необхідно відпрацювати конкретний, наповнений реальним змістом план навчань на наступний рік», - підкреслив міністр оборони України.

Значну увагу сторони приділили обговоренню питань співпраці оборонних відомств України та Польщі щодо забезпечення безпеки повітряного простору двох держав під час проведення фінальної частини Євро-2012.

«Збройні сили України і Польщі впевнено підготувалися до забезпечення безпеки Євро-2012. Це свідчить про нашу здатність працювати з максимальною ефективністю і в майбутньому, - заявив Саламатін. - Безпека повітряного простору під час Євро-2012 з української та польської сторін буде забезпечена повністю».

За підсумками переговорів сторони підписали протокол про внесення змін і доповнень до протоколу до угоди між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Республіки Польща про військове співробітництво щодо обміну інформацією і виконання польотів військовими повітряними суднами України та Республіки Польща в повітряному просторі обох країн.

Нагадаємо, сьогодні українська військова делегація на чолі з міністром відбула до Республіки Польща.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347