Європейці похвалили Україну за новий Кримінально-процесуальний кодекс та соціальні реформи, однак розкритикували за резонансні кримінальні справи. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у Кабміні заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, говорячи про підсумки засідання Ради зі співробітництва Україна-ЄС.

«У ЄС позитивно оцінюють і підтримують українську владу у проведенні економічних і соціальних реформ. Позитивну оцінку ми отримали за прийняття КПК, закону про громадські об'єднання і про доступ до публічної інформації. ЄС підтверджує свою готовність підписати угоду про асоціацію, але ставить акцент на необхідності вирішити питання щодо окремих резонансних кримінальних справ», - зазначив глава МЗС.

На думку Грищенка, вирішити цю проблему допоможе новий КПК.

Також він додав, що КПК не повинен поліпшувати життя тільки окремих громадян. «Ми дослухаємося до думки наших партнерів, ми розуміємо, що нам є що покращувати у контексті кримінально-процесуального законодавства. Але ці поліпшення повинні бути спрямовані на те, щоб ними користувався не хтось окремий, а щоб вони стали невід'ємною частиною нашого правового поля, щоб кожен громадянин відчував користь від КПК і щоб це не було рішенням проблем конкретної особистості, навіть найвидатнішої і найвідомішої», - підсумував Грищенко.

Як раніше повідомляв ForUm, 13 березня Верховна Рада України затвердила Кримінально-процесуальний кодекс України.

14 травня Президент України Віктор Янукович підписав його.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317