Цей процес обіцяє стати одним з наймасштабніших у 20-річній історії гаазького трибуналу. Сьогодні розпочався суд над генералом Ратко Младичем, який командував армією боснійських сербів під час конфлікту в Боснії і Герцеговині.

В обвинувальному акті 11 пунктів. У тому числі геноцид, порушення законів і звичаїв війни, а також злочин проти людяності. Перш за все, в провину Младичу ставляться події в Сребреніці. У липні 1995-го року в цьому мусульманському анклаві боснійські серби стратили близько 8 тисяч людей, передає «ИТАР-ТАСС».

Від правосуддя Младич, якого в Сербії багато хто вважає героєм, переховувався 16 років, і був заарештований в одному зі спальних районів Белграда лише торік. Його адвокат Бранко Лукич неодноразово просив відстрочити судовий процес, посилаючись на брак часу для вивчення документів. Проте всі його клопотання було відхилено, як і вимога про заміну судді Альфонса Орі, який, за словами захисника, залишає «враження упередженості». Процес розпочався промовою обвинувача, а з 29-го травня прокуратура приступить до опитування свідків, яких буде понад 400 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346