На перевірку вболівальників, які приїдуть в Україну на матчі Євро-2012, прикордонники в аеропорту витрачатимуть не більше 20 секунд. Про це сказав журналістам голова Державної прикордонної служби Микола Литвин.

«В аеропортах при перевірці документів прикордонники планують витрачати на перевірку особи у середньому 20 секунд. Це стане можливим завдяки отриманій попередньо інформації про особу, яка прилетіла на Євро», - заявив він.

За словами глави ДПСУ, авіакомпанії заздалегідь надаватимуть прикордонникам списки представників національних збірних, керівництва УЄФА, уболівальників. «Поки літак у повітрі, ми вже будемо проводити перевірку особи», - сказав Литвин, передає «Укрінформ».

В автомобільних пунктах діятиме спільний з Польщею прикордонний контроль. Тобто здійснюватиметься тільки одна перевірка на території Польщі, сказав глава відомства. Спільні перевірки будуть в усіх 6-ти автомобільних пунктах пропуску. Зараз на постійній основі спільний контроль діє у двох пунктах на території РП.

Будуть також створені євро-коридори, спеціальні смуги руху для вболівальників, які мають квитки на матчі. «Заторів на кордоні не буде», - запевнив голова ДПСУ. За два дні до матчів в усіх пунктах пропуску працюватимуть посилені оперативні групи. У звичайному режимі по всій Україні працюють 5-6 тисяч прикордонників, у посиленому їх буде 7-8 тис.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283