У Саудівській Аравії після 30 червня тільки жінки зможуть працювати у магазинах, що торгують косметикою і парфумерією. Про це повідомив помічник міністра праці королівства Фахд ат-Тіхайфі. Він вважає, що у власників магазинів достатньо часу для виконання цього рішення.

Ат-Тіхайфі не назвав точне число працівників, зайнятих у даному секторі, але пояснив, що невеликі косметичні салони можуть прийняти на роботу від двох до п'яти представниць прекрасної статі. Він зазначив, що на першому етапі виконання рішення може зіткнутися з труднощами, тому що косметичні магазини продають і товари, призначені для чоловіків. При цьому ат-Тіхайфі відкинув як «безпідставні» твердження про те, що це якось вплине на зайнятість молодих людей. «Роздрібний сектор має значні можливості для залучення як чоловіків, так і жінок», - сказав він.

На думку Нашві Тахір, голови комітету з торгівлі Торгово-промислової палати (ТПП) Джидди, рішення міністерства праці дозволить створити тисячі робочих місць для саудівських жінок. Вона теж вважає, що дане розпорядження не вплине на отримання роботи саудівцями-чоловіками, тому що конкретно у цьому секторі торгівлі були зайняті в основному іноземці, передає «ИТАР-ТАСС».

Мухаммед аль-Гамді, який відповідає у ТПП Джидди за роботу косметичних і парфумерних магазинів, впевнений, що залучення на роботу продавців-жінок збільшить обсяги продажів. «Жінки розуміють одна одну, і продавщиця краще, ніж чоловік, знає, що треба клієнтці», - упевнений він.

У березні у Саудівській Аравії були закриті майже 600 магазинів з продажу жіночої білизни, які не виконали вказівку влади країни, що забороняє роботу у них продавців-чоловіків. Проте, як розповів голова комітету текстильних виробів і готового одягу ТПП Мухаммед аш-Шехрі, 90 відсотків таких магазинів рішення виконали і найняли на роботу 1500 жінок. Решта 10 відсотків припадають на лавки, розташовані на великих ринках і базарах міста. Аш-Шехрі також сказав, що саудівські жінки, незважаючи на наявну у них можливість працювати у магазинах жіночої білизни, не поспішають це робити.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352