Стратегічне партнерство України і РФ підвищить конкурентоспроможність двох країн у глобальному світі. Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав напередодні на прийомі з нагоди 20-річчя Незалежності України.

«Росія і Україна відбулися як самостійні учасники міжнародного життя, які можуть і вміють відстоювати свої національні інтереси», - сказав він.

Лавров зазначив, що в історії двох країн за останні 20 років можна знайти схожі успіхи і проблеми, повідомляє «УНІАН».

За його словами, Росія і Україна роблять все необхідне, щоб стати рівноправними учасниками міжнародного політичного та економічного життя.

Він зазначив, що кожна країна повинна бути деідеологізованою, прагматичною і робити речі, які принесуть реальну відчутну вигоду простим людям.

«У цьому суть нашої політики, у цьому суть української політики», - сказав Лавров.

Він зазначив, що треба бачити переваги, які створює стратегічне партнерство між Росією і Україною, що підвищить конкурентоспроможність двох країн у глобалізованому світі.

Крім того, Лавров нагадав, що наступного року святкуватимуть 1150-річчя Київської Русі. Він повідомив, що президент РФ запропонував керівництву України та Білорусі спільно відсвяткувати «цю велику дату, яка залишиться спільним фундаментом наших незалежних, але братніх держав».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

426