Нове виборче законодавство не буде прийняте, поки українська влада не вирішить всі питання щодо угоди про Асоціацію України з Євросоюзом. Про це в ефірі 5 каналу заявив народний депутат України, член фракції НУ-НС Анатолій Матвієнко.

«На виборче законодавство потрібно дивитися у комплексі всіх сьогоднішніх подій і перш за все - це угода про Асоціацію України з Євросоюзом та створення зони вільної торгівлі. Не буде у жовтні прийнято цього закону, ніколи. Він буде прийнятий тільки після того, як буде вирішене питання з Євросоюзом. Це також певна замануха демократизації суспільства», - заявив Матвієнко.

Нагадаємо, у Партії регіонів прогнозують ухвалення закону про вибори до Верховної Ради у жовтні цього року.

Як повідомляв ForUm, попередній неофіційний висновок Венеціанської комісії щодо проекту закону «Про вибори народних депутатів» оприлюднений сайті Міністерства юстиції України. Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, у висновку констатується, що у цілому законопроект передбачає детальне регулювання парламентських виборів і включає низку вдосконалень виборчого законодавства.

«Зазначається, що у проекті реалізовано низку рекомендацій щодо вдосконалення законодавства про вибори народних депутатів, висловлених раніше різними внутрішніми та міжнародними організаціями, у тому числі Венеціанською комісією та ОБСЄ», - заявили у прес-службі відомства.

Зараз, за ​​ словами міністра, текст попереднього висновку Венеціанської комісії переданий для перекладу українською мовою, який пізніше буде розміщений на сайті Міністерства юстиції.

11 квітня Лавринович представив законопроект «Про вибори народних депутатів України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357