Син Муаммара Каддафі Сааді заарештований і перебуває під домашнім арештом у столиці Нігеру Ніамеї. У минулі вихідні син полковника перетнув лівійсько-нігерійський кордон і отримав у Нігері політичний притулок. До столиці Нігера Сааді Каддафі прибув на військово-транспортному літаку із міста Агадеса.

Поки Сааді Каддафі охороняють сили безпеки Нігеру. Серед 32 соратників Муаммара Каддафі, які в'їхали на територію Нігеру, є три генерали, які теж попросили політичного притулку.

 

Раніше Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Муаммара Каддафі, його сина Сейфа аль-Ісламу і глави розвідслужби Абдулли аль-Сенуссі. Крім того, їх оголосив у міжнародний розшук Інтерпол.

Сааді Каддафі - колишній футболіст, який раніше грав в Італії. Після завершення футбольної кар'єри він займався виробництвом кінофільмів.

Як повідомляв ForUm, 11 вересня син Каддафі отримав притулок у Нігері.

Нагадаємо, що 9 вересня Інтерпол видав ордер на арешт Муаммара Каддафі. Як повідомляв ForUm, Національна перехідна рада Лівії володіє інформацією про те, де переховується лівійський лідер Муаммар Каддафі.

Громадянська війна у Лівії триває з лютого 2011 року. Наприкінці літа повстанці, які облаштувалися у Бенгазі на сході країни, за підтримки сил НАТО просунулися до столиці і захопили її.

За матеріалами: «The Telegraph», «Лента.ру», «Reuters», «BBC News»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

624