Народний депутат України Тарас Чорновіл вважає, що Колесніченко запропонував прийняти закон, згідно з яким його персонально можна посадити у в'язницю. Про це він заявив ForUm'у, коментуючи законопроект «Про протидію екстремізму», автором якого є народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«Унтер-офіцерська вдова знову сама себе побила - Колесніченко запропонував прийняти закон, згідно з яким його персонально можна посадити у в'язницю. Оригінально!», - Заявив нардеп.

За його словами, ця стаття в Україні не зможе діяти, оскільки країні потрібно використовувати вже існуючі закони, статті про бандитизм, погрози і т.п. «Нова стаття - виключно політична акція, як і все решта, що робить Колесніченко», - впевнений Чорновіл.

Він також зазначив, що в Україні по-справжньому екстремістські групи і організації діють виключно на основі певних проросійських об'єднань. За словами народного депутата, про це мало пишуть у пресі, про це не прийнято говорити сьогодні, про це не прийнято було говорити і при Ющенку, але факт залишається фактом: в Україні є великий пласт проросійського русофільського екстремістського субстрату.

«Це протоскінхедські, фашистські, «лимонівські», націонал-комуністичні та інші, переважно російськомовні групи, - каже Чорновіл. - У нас достатньо випадків, коли представники таких груп не гребують прямим залякуванням, прямими погрозами, що виходять від організацій проросійської спрямованості. Дії їхніх активістів часто підпадають під статті Кримінального кодексу. Так що у нас реально існує така проблема», - резюмував народний депутат.

Нагадаємо, за інформацією газети «Комерсант-Україна», народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко розробив законопроект «Про протидію екстремізму», в якому пропонує законодавчо закріпити поняття «екстремізм» і ввести кримінальну відповідальність за екстремістську діяльність у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

577