Приїзд Найсвятішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила на Луганщину - це свідчення визнання області. Про це заявив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк, повідомили ForUm'у в прес-службі Луганської ОДА.

«Приїзд Предстоятеля Руської Православної Церкви для нас значуща і радісна подія, - заявив він під час передачі «Відверто з губернатором» на телеканалі «ЛОТ». - У нас в регіоні кожен третій житель зараховує себе до православ'я. До того ж, духовний статус Кирила у світі дуже високий. Тому візит особи такого рангу на Луганщину - це свідчення визнання області, повага до її успіхів».

Пристюк також запевнив, що газові розбіжності між Україною і Росією не вплинуть на той емоційний підйом, з яким жителі області чекають Московського Патріарха. «У нас спільна історія, спільна культура. Обом державам є що втрачати у разі тривалого протистояння», - переконаний голова облдержадміністрації. На його думку, міждержавні процеси, які зараз йдуть, мають суто економічне підгрунтя. «Кожен захищає свою позицію, і мені дуже шкода, що окремі сили використовують ситуацію для нагнітання і так непросту обстановку у відносинах між Україною і Росією, перекручують факти, налаштовуючи наші народи один проти одного», - сказав Пристюк.

Голова облдержадміністрації висловив повну підтримку позиції Президента України в газовому питанні. «Він бореться за інтереси нашої країни. Які б плани ми не будували щодо двостороннього співробітництва, Україна повинна мати своє обличчя, свої переконання і жорстко відстоювати їх. Я думаю, що ці складні переговори закінчаться позитивно. Ми всі розуміємо, що ціна газу - це складна тема для обох країн. Але, впевнений, економічні резони не спричинять політичне протистояння», - заявив він.

Як повідомляв ForUm, Патріарх Московський і всієї Русі Кирило завтра починає дводенний Першосвятительський візит в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

444