Радник Президента України, керівник головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман не бачить системності у переслідуваннях громадян за політичне інакомислення. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, вона заявила на прес-конференції.

На запитання журналістів, чи є переслідуванням за політичними мотивами, зокрема, такі випадки як адміністративний арешт пенсіонерки, яка пошкодила вінок Президента біля пам'ятника Т. Г. Шевченку, або ж коли комунальники Одеси зафарбували на приватному балконі напис «Слава Україні!», Герман заявила: «Це не політика держави, а ініціатива недбайливих місцевих чиновників, які таким чином «намагаються вислужитися перед владою... Але насправді вони тільки шкодять владі цими діями».

Нагадаємо, 30 серпня Шевченківський районний суд Києва засудив до 10 діб адміністративного арешту 63-річну пенсіонерку Галину Швидку, яка зрізала стрічку з вінка від Президента України Віктора Януковича до пам'ятника Тарасу Шевченку в Києві.


Дмитро Хилюк,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

490