Прем'єр-міністр Микола Азаров запевняє країни Європейського Союзу, що Україна повністю виконає всі свої зобов'язання перед ними з транспортування через свою територію російського природного газу.

Як повідомили ForUm'у у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну, про це український прем'єр заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Словаччини Міколашем Дзуріндою.

«Я вчора зробив заяву, що ми вважаємо газові контракти з Росією кабальними і невигідними. Але ми забезпечимо в повному обсязі транспортування газу до Європи», - сказав глава Кабміну, підкресливши, що Україна розуміє всю відповідальність перед Євросоюзом і не допустить жодних збоїв у газопостачанні.

У той же час, за його словами, Україна «безумовно, виконуватиме контракт і одночасно наполегливо проводитиме переговори з російськими партнерами».

Крім того, Азаров заявив, що Україна розраховує на участь ЄС у процесах, які почнуться при реорганізації системи «Нафтогазу» та створенні української самостійної газодобувної компанії.

Нагадаємо, Україна неодноразово заявляла про необхідність зміни формули ціни на газ, що постачається Росією. Було проведено кілька раундів безрезультатних переговорів.

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що в України достатньо аргументів для заперечення газових контрактів у судах, але сторони розраховують домовитися на двосторонній основі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391