Депутат від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов упевнений, що застава успішного розвитку країни - це глибока модернізація економіки держави, проведення реформ, а також політична стабільність. Про це Forum’у повідомили в прес-службі ПР.

На його думку, Україна вже стала на цей шлях свого розвитку.

«Головна стратегія розвитку нашої країни - це найглибша модернізація. Так би мовити, капітальний ремонт нашого дому, а будь-який ремонт викликає дискомфорт. Тому не дивно, що проведення реформ викликало певний дискомфорт в суспільстві. Але ми повинні пройти і через це, якщо ми хочемо дійсно підняти країну і ввести її в двадцятку розвинених країн світу», - зазначив народний депутат.

Що стосується питання про пенсійну реформу, то, за словами Чечетова, це був необхідний крок. Інакше майбутні пенсіонери взагалі могли опинитися без пенсій.

«Плюс у нас демографічна ситуація склалася так, що практично на кожного працюючого - один пенсіонер, а завтра ще більше буде. Звичайно, тут виникає запитання: чи радикально збільшувати податки пенсійні, і таким чином «придавити» ще раз і промисловість, і кожну людину. Чи провести пенсійну реформу і дати можливість людям, які можуть і хочуть працювати, заробляти собі на гідне життя», - роз'яснив парламентарій.

Також він упевнений, що поступове підняття пенсійного віку дасть можливість скоротити дефіцит Пенсійного фонду, а значить, і підвищити пенсії.

«Вже у вересні ми приймемо цілу низку законів, які легалізували тіньові зарплати. У нас же люди масово отримують зарплату в конвертах. А ось коли будуть прийняті закони щодо легалізації заробітної плати, щодо легалізації тіньової економіки, чисельність виплат до Пенсійного фонду різко зросте», - підкреслив політик.

«Ми повинні розуміти: для того, щоб розроблена програма розвитку України була реалізованою, в країні повинна бути політична стабільність. Сьогодні штурвал керівництва державою - в міцних руках. Ми відновили керованість країни, ми стабілізуємо політичну ситуацію в Україні», - зазначив він.

Як вважає Чечетов, для того, що б підняти економіку країни, в першу чергу, потрібні серйозні інвестиції.

«І тому, коли приймався закон про оподаткування, для того, щоб підняти базові галузі - суднобудування, авіаційну промисловість, легку, - заклали нульову ставку на прибуток», - нагадав депутат.

Ще одним бар'єром на шляху розвитку держави, вважає він, стала ціна на газ, договір про яку підписала Тимошенко.

«Адже своїм договором щодо газу Тимошенко поклала на лопатки всю країну. І на сьогодні влада робить все, щоб захистити національні інтереси України. Росія нам не ворог, це не просто наш партнер, це наш друг. А народи наші - брати. І в результаті переговорів з РФ ми зможемо понизити ціну на газ. А це забезпечить зростання і підйом промисловості, а значить, і надходження до бюджету», - упевнений політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1617