Народний депутат від НУ-НС Роман Зварич заявив, що на даний момент в Україні діє Конституція 1996 року.

«Те, що ми живемо тепер за Конституцією 1996 року, більше відповідає дійсності, ніж інші тлумачення останнього рішення Конституційного суду», - сказав він, повідомляє «ІМК».

«Ми повертаємося до редакції 1996 року, де ще є окремий пункт - доручити органам української влади привести свої нормативні акти у відповідність з Конституцією 1996 року», - зазначив депутат.

«Тепер ми живемо за Конституцією Кучми... Я говорю це без того, щоб ображати Леоніда Даниловича. Той документ - це не тільки документ, але і механізми того, як були використані норми Конституції... Тому називаю ту Конституцію Конституцією Кучми», - додав він.

За його словами, при Кучмі ставилися під загрозу напрацювання демократії, і тому невипадково був рух «Україна без Кучми», як невипадковим був і Майдан. Уся «та незадоволеність, накопичення страху народом з'явилися через Конституцію Кучми», - підкреслив Зварич.

Нагадаємо, 1 жовтня Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» №2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду й ухвалення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

451