Президент Віктор Янукович назвав способи поліпшення Конституції. Про це Глава держави заявив в інтерв'ю телеканалу «Інтер».

«Ми повинні дати відповідь на одне запитання: ми хочемо, щоб в країні був порядок? Хочемо. Ми хочемо, щоб в країні була політична, економічна стабільність? Нам потрібно побудувати такі правила гри, але за всіма правовими принципами, які б відповідали нашим прагненням», - сказав Янукович.

«Чи потрібні нам вибори щорічно? Не потрібні. Тобто, нам потрібно привести це законодавство у відповідність з європейськими стандартами», - зазначив Президент.

«Усе, що необхідно зробити для того, щоб поліпшити Конституцію… Наприклад, у частині місцевого самоврядування - це питання повинне пройти відповідну дискусію в суспільстві. Щоб ми отримали експертні висновки - європейські, такої організації як Венеціанська комісія. І після того їх можна виносити на розгляд Верховної Ради, згідно процедурі», - сказав Янукович.

Відповідаючи на запитання про те, що опозиція звинувачує Президента в захопленні влади в країні і в тому, що Україна йде по шляху тоталітаризму, Янукович сказав: «Моя відповідь проста, що ми всі повинні звикнути жити згідно із законом, все. А річ не в тому, хто на якому місці перебуває при владі, хто в парламенті, хто в кабінеті міністрів, є ще і звичайні люди. Ми всі зобов'язані і ми всі рівні перед законом. Президент також».

Нагадаємо, 1 жовтня Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» №2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду і ухвалення.

За матеріалами «ЛІГА», «Подробиці»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

905