Кабінет міністрів України почав процес реформування НАК «Нафтогаз України», який дозволить зробити це підприємство прибутковим. Як повідомляє Департамент інформації і масових комунікацій секретаріату Кабміну, про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з главою МВФ Домініком Стросс-Каном у п'ятницю в Києві.

За словами українського прем'єра, Україна ухвалила надзвичайно важливий закон «Про ринок газу» і кілька днів тому приєдналася до Європейської енергетичної хартії. «Таким чином, ми починаємо процес реформування системи «Нафтогазу». Він дозволить зробити підприємства, що працюють в області транспортування і видобутку газу, прибутковими», - підкреслив Азаров.

Крім того, в ході зустрічі з главою МВФ глава українського уряду заявив про наміри Кабміну вивчати світовий досвід для ефективного проведення пенсійної реформи в Україні. «Зараз ми працюємо над проектом пенсійної реформи, тому досвід інших країн у цьому питанні для нас цінний... У цьому плані консультація ваших фахівців для нас дуже вагома... Наш уряд рішуче налаштований на проведення реформ в Україні. Ми хочемо їх дуже ретельно підготувати і все продумати, щоб допустити якомога менше помилок у процесі їх реалізації», - підкреслив Азаров, передає «Інтерфакс-Україна».

При цьому він зазначив, що в четвер під час офіційного візиту до Варшави відбулися зустрічі з вищим керівництвом Польщі, під час яких, зокрема, обговорювалося і це питання. «Ми домовилися обмінюватися делегаціями і вивчили їхній досвід проведення пенсійної реформи», - сказав Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

571