Відучора діє в Україні Конституція в редакції від 28 червня 1996 року. Про це міністр юстиції Олександр Лавринович повідомив у п'ятницю, 1 жовтня, в коментарі «Дзеркалу тижня».

«Це не моя точка зору, це рішення Конституційного суду, підтримане практично всіма суддями. У мотивувальній частині чітко вказано: якщо до актів законодавства вносилися зміни, спосіб прийняття яких пізніше був визнаний неконституційним, поновлюється дія попередньої редакції. І це стосується законів будь-якого рангу, у тому числі Основного закону», - заявив Олександр Лавринович.

Як повідомляв ForUm, у п'ятницю, 1 жовтня, Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року № 2222-ІV (так звану політреформу 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття. Згідно вердикту КС, закон № 2222-ІV втратив силу з дня ухвалення даного рішення, тобто з 30 вересня.

Представник Президента України в Конституційному Суді, заступник глави президентської Адміністрації Олена Лукаш вже встигла оголосити, що на сьогодні всі органи влади легітимні. «На сьогодні всі органи влади є легітимними і сьогодні вони повинні концентруватися і виконувати рішення Конституційного суду», - сказала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

535