Колишній лідер партії «Християнсько-демократичний союз» Володимир Стретович покине партію, якщо побачить, що християнська демократія розвивається неправильно. Таку заяву він зробив в ефірі 5 каналу.

«У мене не буде іншого вибору. Для мене був нелегкий вибір: або грюкнути дверима, і сказати, що ви робите неправильно, або залишатися усередині зі своїми однопартійцями, про що вони мене просили», - сказав нардеп.

При цьому він додав, що відвів собі три місяці на те, аби зрозуміти, яким чином піде розвиток партії при колегіальному керівництві».

«Можливо, хтось хоче вступити в ХДС, але заважає кандидатура Стретовича. Для того, щоб цього не сталося, щоб не робити розкол, щоб не робити двійників. Тому що, якби зараз я уперся і почав судитися, доводити у кого печать, у кого статут, партія впала б точно. А так партія зберегла свою цілісність», - зазначив політик.

Стретович також підкреслив, що більшість партії виступають за співпрацю з коаліцією, повідомляють «Українські новини».

«З'їзд проголосував вважати необхідною співпрацю з коаліцією в рамках виконання партійної програми. Отже з'їзд підтримав у цьому відношенні мою позицію. Єдине, що я хочу сказати, що я тушкою не буду в контексті того, що звучало», - уточнив він.

Як повідомляв ForUm, Стретович склав з себе повноваження глави партії 13 вересня. Наступного дня після відходу з цієї посади він заявив про усунення себе групою депутата від НУ-НС Давида Жванії, який недавно приєднався до ХДС.

У липні народний депутат з фракції НУ-НС Давид Жванія офіційно став членом партії «Християнсько-демократичний союз» (ХДС). На засіданні Політради ХДС 17 липня нардеп написав заяву про прийняття до лав цієї політичної структури. Вона була задоволена керівним органом партії і відмічена врученням партійного значка з рук голови ХДС Володимира Стретовича.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385