Народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко, коментуючи результати соціологічного дослідження Центру Разумкова про те, що 45% українців не вважають Україну незалежною, висловив думку про те, що «за 20 років так званої незалежності України так і не була створена ідея, яка все об’єднує».

«За 20 років так званої незалежності України всеоб’єднуюча ідея так і не була створена, і всі виборчі кампанії перетворюються на протистояння, яке по суті розколює Україну. І практично жодна політична сила, яка була при владі, не враховувала головного: Україна - це не мононація чи територія», - зазначив політик.

«Через те, що ці нюанси не хотіли враховувати, а силовим способом намагалися всіх змусити думати і говорити так, як хочеться «цареві», призвело до того, що наша держава як така існує тільки на карті», - додав він.

На думку Колесніченка, завдання для нової влади одне - знайти об'єднуючу ідею і дати людям можливість говорити різними мовами, користуватися своїм культурним надбанням і вивчати свої культурні пам'ятки. Тобто створити умови, при яких права людей будуть пріоритетними, незалежно від того, якою мовою ти користуєшся, у яку церкву ходиш і які політичні погляди маєш, передає «ИМК».

Коментуючи заяви опозиції про те, що Україна почала втрачати свою незалежність через проросійську політику нової влади, Колесніченко зазначив: «Коли «лягали» під НАТО і Європу - це було нормально, це була боротьба за незалежність, а сьогодні, коли наш Президент у тяжкій боротьбі з російськими інтересами відстоює українські, це називається втратою незалежності України? Ці подвійні стандарти, принаймні, здаються смішними».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

559