Україна до 7 квітня у повному об'ємі розрахується за березневі постачання газу, заявив журналістам прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Україна до 7 квітня заплатить за газ. Ми чітко виконуватимемо, на мою думку, не дуже справедливі для України домовленості», - сказав він.

Разом з тим, Азаров підкреслив, що угоди, які були укладені при попередньому керівництві країни, були підписані господарюючими суб'єктами і гарантовані урядом. Тому Україна продовжить їхнє виконання.

Також він повідомив, що Україна має намір знайти «компенсатори» для вирішення питань щодо зниження цін на закупівлю російського газу. «Ми прагнемо знайти компенсатори. Ми знайдемо компенсатори, які будуть вигідні і Росії і Україні», - заявив Азаров.

Як повідомляв ForUm, напередодні прем'єр-міністр Микола Азаров перебував у Москві з одноденним робочим візитом. Його супроводжували міністр палива та енергетики Юрій Бойко, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко і генеральний директор Національного космічного агентства Юрій Алексєєв.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

498