Екс-першому заступникові голови Київської міськдержадміністрації Євгену Червоненку пропонували написати заяву про відхід за власним бажанням.

«Мені запропонували написати заяву про звільнення за власним бажанням, але я відмовився. Тим більше, я тоді був на лікарняному», - зазначив Червоненко, не уточнивши, від кого поступила така пропозиція, повідомляє «ЛІГА».

За словами політика, рішення про звільнення було ухвалене у зв'язку з тим, що його подання про принципи управління містом не співпадало з принципами влади: «Я фактично і так був усунений від реальної роботи, тому що мої погляди, особливо по тендерах і «Олімпійському» не підходили».

Червоненко також заявив, що не пов'язує своє звільнення з приходом нової влади.

При цьому він виразив упевненість в тому, що необхідно міняти не кількість заступників, а принципи управління містом.

Нагадаємо, столичний градоначальник призначив Євгена Червоненка своїм першим заступником у листопаді 2008 року і пояснив це призначення рекомендацією, даною йому третім Президентом України Віктором Ющенком. Мер Києва тоді заявляв, що Червоненко є тією людиною, яка здатна підготувати столицю до Євро-2012.

Як повідомляв ForUm, сьогодні Київський міський голова Леонід Черновецький оголосив новий керівний склад апарату Київської міської державної адміністрації. Зокрема, в новій структурі апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) першим заступником голови КМДА залишається Анатолій Голубченко.

Заступниками голови КМДА стали Денис Басс, Броніслав Стичинський, Віктор Сивець, Віталій Журавський, Валерій Миронов, Ігор Добруцький. Також заступником голови КМДА з соціальних питань і медицини призначено Аллу Шлапак, яка очолює відповідну комісію в Київраді.

20 березня київській владі дали тримісячний термін для вирішення невідкладних проблем столиці.

24 березня прес-служба КГГА проінформувала, що Черновецкий сократил более чем вдвое кількість заступників голови КГГА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

534