Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко стурбований намірами уряду і Президента Віктора Януковича продовжувати переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про надання кредитів.

«Поки немає детальних економічних розрахунків і прогнозів втрат та придбань, вести мову про нові кредити – це означає свідомо накидати фінансову петлю на людей і країну», - сказав Симоненко.

Він пояснив, що зараз ще немає програми діяльності Кабінету міністрів, не сформований державний бюджет, державний борг майже дорівнює ВВП, не визначені стратегічні напрями економічного співробітництва з іншими країнами і міжнародними організаціями.

«Ми вимагатимемо від уряду докладного звіту про втрати, від яких потерпає наша країна і наші громадяни після кабального вступу до Світової організації торгівлі , а також звіту про використання та умови отримання кредитів МВФ і пропозицій щодо перегляду умов співпраці України з цими міжнародними організаціями», - заявив Симоненко.

Лідер КПУ переконаний, що через МВФ, СОТ, Всесвітній банк «знищувалися і зараз знищуються потужні промислові підприємства України, сільгоспвиробництво», вітчизняні виробники «видавлюються» із внутрішнього ринку на догоду іноземним корпораціям і компаніям».

Симоненко особливо підкреслив, що участь у будь-яких економічних союзах і міжнародних організаціях – це інструмент для розвитку власної економіки, науки, культури, освіти; інструмент підвищення рівня життя і добробуту власного народу.

«Це ганьба, коли людина, яка повинна відповідати за стратегію економічного розвитку країни, визначає заздалегідь помилкові пріоритети, - такі, як придбання Україною невідомо з якими повноваженнями асоційованого членства в ЄС... Хоча, що стосується віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка, це не дивно. Він обіймав такий же пост за часів Лазаренка (екс-прем'єра Павла Лазаренка – ред.), був міністром економіки при Ющенку, очолював Нацбанк при Кучмі», - сказав Симоненко.

Як повідомляв ForUm, фракція Комуністичної партії України є учасником парламентської коаліції разом з фракціями Партії регіонів, Блоку Литвина і 16-ма народними депутатами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

409