На першому ж засіданні опозиційний уряд обговорить проект закону щодо принципів внутрішньої і зовнішньої політики, а також проект держбюджету на 2010 рік. Про це повідомила журналістів на брифінгу лідер об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко.

Тимошенко уточнила: «Я хотіла б, щоб уже через тиждень ми зібрали перше засідання опозиційного уряду і щоб ми почали з ключових, принципових речей. Перше - це закон про принципи внутрішньої і зовнішньої політики. Друге - це проект бюджету на 2010 рік, який повинен бути суміщений з глибинною бюджетною реформою. І, безумовно, третій напрям - це система забезпечення проведення в країні реформ. Ми відстоюватимемо справжні реформи і здійснюватимемо всі парламентські кроки для того, щоб реальні реформи були проведені», повідомляє «ЛІГА».

Тимошенко також підкреслила, що у Раді лежать понад 200 законопроектів, розроблених ще її Кабміном, але вони не розглядалися «через інтриги у парламенті». «Саме тому продовження таких реформ, продовження ухвалення тих законопроектів, які були зупинені через політичну боротьбу на президентських виборах, буде ще одним пріоритетом нашої роботи», - зазначила вона.

Нагадаємо, 15 березня Президент України Віктор Янукович дав офіційному уряду тридцять днів для того, щоб в країні був бюджет. Про це йшлося під час зустрічі Глави української держави з прем'єр-міністром Миколою Азаровим. «Соціальні виплати – невідкладна справа, яка повинна бути відображена у бюджеті», - підкреслив, зокрема, Янукович.

Як повідомляв /ForUm, учора, 16 березня, вісім політичних сил, які формують фракції БЮТ і НУ-НС, підписали заяву про створення об’єднаної опозиції і почали створювати опозиційний уряд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382