Віце-прем'єр Володимир Семиноженко заявляє, що в Україні залишиться 12-річна система середньої освіти. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

«Оскільки для 12-річної школи не готові ні підручники, ні методичні рішення, можливо, ми зупинимося на 11-ти класах і буде додатковий перший клас, який буде як підготовчий клас», - сказав Семиноженко, повідомляє «УНІАН».

У той же час, на його думку, для цього необхідно поліпшити інфраструктуру дошкільних установ. Семиноженко зазначив, що всі кроки щодо реформування системи освіти здійснюватимуться за результатами дискусій у професійних колах.

Віце-прем'єр також повідомив, що уряд забезпечить об'єктивність процесу підготовки підручників, зокрема навчальних посібників з історії. «Підручники історії не повинні мати кольорів – ні помаранчевого, ні біло-блакитного, ні якогось іншого. Більш того, підручники історії не повинні бути і чорно-білими. Тому політизування підходу до підручників не буде ніколи, поки працює ця команда. Головне - поліпшити якість методичних і наукових рад, які затверджуватимуть підручники», - додав Семиноженко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

628