Лідер партії «Реформи і порядок», народний депутат Сергій Соболєв (БЮТ) очолив опозиційний уряд.

На брифінгу в середу лідер БЮТ Юлія Тимошенко представила Соболєва як керівника опозиційного уряду.

За її словами, Соболєв є фахівцем, що має дві вищі освіти – юриста й історика, володіє англійською мовою і має досвід парламентської роботи.

Тимошенко повідомила, що опозиційний уряд складатиметься з 16 міністерств.

При цьому вона не оголосила персональний склад опозиційного Кабміну, підкресливши, що через тиждень відбудеться його перше засідання, яке буде відкрито для преси.

Нагадаємо, 16 березня 2010 року лідери і представники восьми партій, що входять до парламентської фракції БЮТ і блоку «Наша Україна - Народна самооборона», підписали заяву про створення об'єднаної опозиції.

Планується, що у складі опозиційного уряду буде чотири віце-прем'єр-міністри, зокрема, народний депутат з фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Володимир Стретович (лідер ХДС), народний депутат від НУ-НС Юрій Кармазін (лідер Партії захисників Вітчизни), віце-прем'єр-міністр, міністр закордонних справ - член фракції НУ-НС Борис Тарасюк (лідер НРУ), віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань – член фракції НУ-НС Олесь Доній (група «Народна самооборона»).

Посаду міністра опозиційного Кабінету міністрів може зайняти член фракції НУ-НС Роман Зварич; міністра регіональної політики і розвитку, який займатиметься проблемами ЖКГ, - член фракції БЮТ Володимир Бондаренко.

Міністерство економіки й інфраструктури (до якого буде включений Фонд державного майна), як очікується, очолить член фракції НУ-НС Олександр Бондар; Міністерство охорони здоров'я - депутат від БЮТ Сергій Шевчук; Міністерство освіти і науки - депутат від БЮТ Володимир Полохало; Міністерство сільського господарства - лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Міністром оборони планується призначити члена фракції БЮТ Миколу Петрука; міністром культури - депутата від БЮТ Ігоря Гриніва; міністром праці і соціальної політики - депутата від БЮТ Андрія Павловського; міністром енергетики - Олександра Гудиму.

Планується, що член фракції НУ-НС Ольга Герасим’юк стане міністром сім'ї і молоді, член фракції БЮТ Остап Семерак - міністром спорту, туризму і Євро-2012, член фракції НУ-НС Геннадій Москаль - міністром внутрішніх справ.

За матеріалами «УНІАН», «Інтерфакс-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

598