Сукупний державний борг України (прямий і гарантований) досягає 93,5% об'єму валового внутрішнього продукту (ВВП), повідомив прес-секретар прем'єра Віталій Лук’яненко з посиланням на доповідь профільного віце-прем'єра Сергія Тігіпка на засіданні уряду в середу.

«Підрахований державний борг України... він досяг 93,5% від ВВП. Для країн з перехідною ринковою економікою, таких як Україна, це критично» - сказав Лук’яненко.

Він також нагадав, що в квітні Україна повинна виплатити по своїх боргах близько 6 млрд. грн., при тому що доходи загального фонду держбюджету на квітень плануються в розмірі близько 12 млрд. грн.

Разом з тим, за словами Лук’яненка, незважаючи на необхідність погашення держборгу, уряд України доб'ється того, щоб рівень мінімальної заробітної плати цього року досяг 888 грн., повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, номінальний ВВП за 2009 рік склав 912,563 млрд. грн.

Наприкінці лютого 2010 р. Міністерство фінансів України в урядовій газеті «Урядовий кур'єр» повідомило: сукупний держборг України на початок 2010 року складав близько 32,9% ВВП, що є прийнятним показником.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

752