У четвер, 11 березня, до Конституційного суду України поступило конституційне подання 56 народних депутатів України щодо відповідності Конституції (конституційності) положень статті 61 Регламенту Верховної Ради України, затвердженого законом України «Про Регламент Верховної Ради України» від 10 лютого 2010 року N 1861-VI, в редакції закону України «Про внесення змін до закону України «Про Регламент Верховної Ради України» від 9 березня 2010 року N 1952-VI, повідомляє «УНІАН».

Згідно регламенту КС, конституційне звернення передано на вивчення в секретаріат суду.

Як повідомляв ForUm, 9 березня Верховна Рада внесла зміни до закону про Регламент парламенту, що змінюють порядок формування коаліції. Згідно закону, у формуванні коаліції можуть брати участь як фракції парламенту, так і народні депутати.

Того ж дня до Конституційного суду України поступило конституційне подання 68-ми народних депутатів щодо офіційного тлумачення ч.6 ст.83 Конституції України і ч.4 ст.59 Регламенту Верховної Ради України. Вказані в поданні положення Конституції і Регламенту стосуються формування коаліції у Верховній Раді. Вердикт КСУ дасть зрозуміти, чи можливе створення коаліції у складі декількох фракцій і індивідуального членства позафракційних депутатів.

10 березня Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про Регламент Верховної Ради України».

11 березня Закон про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України опублікований в офіційних виданнях. Публікація означає набуття чинності закону.

Того ж дня у Верховній Раді було створено коаліцію під назвою «Стабільність і реформи», до якої увійшли 235 народних депутатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419