Генеральний прокурор України Олександр Медведько закликає правоохоронні та контролюючі органи активно долучитися до перевірки законності використання бюджетних коштів Кабінетом міністрів Юлії Тимошенко.

«У даний час Генеральна прокуратура України за дорученням Президента України ретельно вивчає законність використання бюджетних коштів, зокрема, отриманих від міжнародних організацій, законність відшкодування ПДВ. Вимагаю від причетних правоохоронних і контролюючих органів активно долучитися до роботи і представити конкретні результати», - сказав генпрокурор у п'ятницю, виступаючи на координаційній нараді керівників силових структур за участю Президента України Віктора Януковича, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Генпрокурор підкреслив, що Прокуратура опротестувала понад 100 постанов Кабінету міністрів України Юлії Тимошенко.

«В уряді не знаходилися кошти на боротьбу з бідністю. Найвищими урядовцями ігнорувалися вимоги закону про підвищення соцстандартів. Нами опротестована постанова уряду, за якою пенсіонери були позбавлені права на перерахунок пенсії у січні 2010 року», - зазначив генпрокурор.

При цьому він додав, що, оскільки у цьому протесті було відмовлено, ця постанова уряду оскаржена Генпрокуратурою у судовому порядку.

Крім того, як підкреслив Медведько, урядом «тричі незаконно звільнялися від сплати внесків до Пенсійного фонду й інші соціальні фонди вугледобувні підприємства».

Загалом, за словами Медведька, до Пенсійного фонду не сплачено 3,5 млрд грн половиною підприємств вугільної галузі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1025