Голова СБУ Валерій Хорошковський упевнений, що спецслужбі слід скоротити роботу з архівами і зосередитися на своїх основних завданнях. Про це він заявив журналістам після свого офіційного представлення колективу СБУ Президентом України Віктором Януковичем.

«Дуже багато матеріалів розсекречено. Ту правду, яку потрібно було донести українському народу, та правда була донесена. У даному напрямі ми однозначно виходитимемо, перш за все, із вимоги законодавства, але у той же час можу сказати, що це точно не є основна робота спецслужби. Все-таки наше завдання ми бачимо дещо по-іншому», - сказав Хорошковський, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що є деякі питання до способів і методів розсекречення матеріалів. «Тому що, на щастя чи жаль, турбота спецслужби, перш за все, у тім, щоб охороняти свої секрети, охороняти закони, які ці секрети створювали», - сказав Хорошковський.

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада України призначила Валерія Хорошковського головою Служби безпеки України.

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності поновлення роботи у Службі безпеки України по всіх напрямах, які були ослаблені. «Я вважаю, що ми здатні відновити багато напрямів роботи, по яких зараз спецслужба ослаблена», - сказав Янукович, представляючи особовому складу СБУ нового главу Валерія Хорошковського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

534