Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у вівторок підписав закон, який змінює порядок формування коаліції у парламенті, повідомив журналістів у вівторок глава регламентного комітету, виконувач обов'язків лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«За моєю інформацією, цей закон підписаний і буде направлений до Адміністрації Президента», - сказав Єфремов.

Депутат не виключив, що вже у середу Президент підпише цей закон.

У свою чергу, лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко назвав антиконституційними зміни до регламенту Верховної Ради.

«Сьогодні більшість депутатів висловили антиконституційну думку про те, що імператив Конституції про те, що коаліцію формують фракції, можна трактувати по-іншому: коаліцію можуть формувати фракції і депутати», - сказав Ющенко.

Він також порадив Президентові України Віктору Януковичу «ще раз задуматися над своєю місією і не допустити незаконного і неконституційного розгортання подій у Верховній Раді».

На запитання журналістів про можливість обійняти пост прем'єр-міністра, Ющенко заявив, що йому було б некомфортно бути главою уряду, коли в країні дискутується питання двомовності, а також з-за кордону намагаються змінити історію України.

«Це буде помилкою, якщо Президент піддасть ревізії питання мовної політики», - зазначив Ющенко.

Крім того, він висловив припущення, що непросто буде вивести країну із тієї ситуації, яку залишила екс-прем'єр Юлія Тимошенко. «Нам потрібен прем'єр-камікадзе, це повинен бути тільки патріот», - сказав Ющенко.

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада внесла зміни у закон про регламент парламенту, які змінюють порядок формування коаліції. Згідно з законом, у формуванні коаліції можуть брати участь як фракції парламенту, так і народні депутати.

Фракція БЮТ і депутат фракції НУ-НС Роман Зварич мають намір оскаржити у суді прийняття закону, який змінює порядок формування коаліції у парламенті.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

734