Захоплене піратами судно «Asian Glory» з 10-ма українцями на борту рухається у південному напрямку у бік відкритого океану, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

«За інформацією, яка отримана від посольства України у Лондоні (Великобританія), 17 лютого захоплене на початку року сомалійськими піратами судно «Asian Glory» знялося з якірної стоянки поблизу берегів Сомалі та почало рух у південному напрямку у бік відкритого океану», - повідомив прес-секретар МЗС Сергій Саєнко, коментуючи ситуацію щодо захопленого судна, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він додав, що на даний момент причини виходу судна у відкритий океан невідомі.

За дорученням глави МЗС Петра Порошенка департамент консульської служби МЗС спільно з посольством України у Лондоні підтримують зв'язок з керівництвом британської фірми-судновласника «Зодіак» з метою з'ясування ситуації, яка склалася на судні в останні години.

Нагадаємо, 2 січня 2009 року в Індійському океані за 600 миль від узбережжя Сомалі пірати захопили судно Asian Glory під прапором Великобританії, компанія-оператор Zodiac Maritime Agencies Ltd (Лондон). До складу змішаного екіпажу (всього 25 чоловік) входять 10 громадян України, 8 громадян Болгарії, 5 - Індії 2 - Румунії. Корабель перевозив понад 2 тис. автомобілів корейського виробництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

390