Рада ЄС з питань зовнішніх справ обговорить ситуацію в Україні в понеділок, 22 лютого.

Як випливає з порядку денного засідання Ради, яке пройде під головуванням Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, цей пункт стоїть разом із заявленим обговоренням відносно Гаїті й Ірану.

Не виключається, що за деякими пунктами може бути прийнятий висновок. На додаток, у рамках Ради відбудуться засідання ЄС-Ліван, ЄС-Киргизія, діалог з Південною Африкою і Чорногорією, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Цей порядок денний складався за довго до останніх подій в Україні і не має відношення до заяви прем'єр-міністра, одного з кандидатів у Президенти України Юлії Тимошенко, оскаржити вибори в судовому порядку.

Як раніше писав ForUm, 14 лютого Центральна виборча комісія оголосила переможцем президентських виборів лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Глава ЦВК Володимир Шаповал зачитав протокол комісії, підписаний усіма членами Центрвиборчкому. Згідно документу, за Януковича віддали голоси 48,95% виборців, за Юлію Тимошенко – 45,47%, проти всіх проголосували 4,36 відсотка виборців.

Тимошенко вирішила не визнавати перемогу Януковича на виборах Президента і вимагає перерахунку голосів.

13 лютого вона звернулася до народу з телезверненням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362