Депутат Верховної Ради від фракції Блоку «Наша Україна - Народна самооборона» Борис Тарасюк вважає неетичним з боку світових лідерів направляти поздоровлення з перемогою на виборах Президента в адресу лідера Партії регіонів Віктора Януковича до оголошення офіційних результатів виборів.

Тарасюк зазначив, що, можливо, прес-служба ПР видає бажане за дійсне, коли інформує про поздоровлення з боку різних лідерів світових країн в адресу Януковича.

«Для підтвердження цієї інформації слід було б отримати тексти поздоровлень або зробити офіційні запити у відповідні посольства», - заявив Тарасюк, коментуючи, зокрема, повідомлення про те, що Президент США Барак Обама привітав Януковича з перемогою.

У той же час депутат підкреслив, що, навіть, якщо світові лідери привітали лідера ПР, то вони поступили неетично.

«Якщо це так, то, на мою думку, це неетично з боку лідерів країн, тому що немає ще офіційних результатів», - зазначив Тарасюк, повідомляють «Українські новини».

При цьому він додав, що це нагадує йому ситуацію 2004 року, коли тодішній Президент Росії Володимир Путін двічі поздоровляв Януковича з обранням Президентом, але цього так не відбулося.

Тарасюк підкреслив, що в більшості випадків лідери уникають поздоровлень з перемогою на виборах, а, за прикладом обережного на цих виборах Президента Росії Дмитра Медведєва, вітають з успіхом.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун привітав Януковича з перемогою на виборах Президента.

Його також привітали президент Європейського Союзу Герман ван Ромпей, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, Президент Європейського парламенту Ежі Бузек, президенти Азербайджану Ільхам Алієв, США Барак Обама, Грузії Михайло Саакашвілі, Франції Ніколя Саркозі, Німеччині Хорст Келер, Словаччини Іван Гашпарович і Болгарії Георгі Пирванов.

Крім того, лідера ПР з успіхом на президентських виборах привітали президенти Польщі Лех Качиньський, Латвії Валдіс Затлерс, Росії Дмитро Медведєв, Естонії Томас Хендрік Ільвес, прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Нагадаємо, 48,95% виборців проголосували за Януковича, 45,47% - за прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, за результатами підрахунку 100% протоколів дільничних виборчих комісій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

637