Керівники асоціацій органів місцевого самоврядування України підписали угоду про створення Національного конгресу органів місцевого самоврядування.

Документ у вівторок у Києві підписали президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» Іван Куліченко, президент Всеукраїнської асоціації сільських, селищних рад Володимир Гусак, віце-президент Української асоціації місцевих і регіональних властей Наталія Романова.

«Я вважаю, що цей Конгрес буде дуже серйозним майданчиком для того, щоб відпрацювати саме наше бачення того, як повинні рухатися ті чи інші закони, як повинна формуватися законодавча база, і яким чином регулювати, зрештою, територіальні общини», - сказала Романова перед підписанням документа.

Президент Асоціації міст України підкреслив, що об'єднання всіх гілок органів місцевого самоврядування повинне дати хороший поштовх для розвитку України загалом. «Сьогодні це політично й економічно дуже нам необхідно», - сказав він.

У свою чергу Романова виразила переконання, що після підписання угоди про створення Національного конгресу, Конгрес місцевих і регіональних властей Ради Європи «прийме нас як представника, який буде присутній на пленарних засіданнях».

Присутній на церемонії підписання міністр економіки України Богдан Данилишин підкреслив, що «саме підписання угоди про створення Національного конгресу органів місцевого самоврядування дозволить нам краще втілювати в життя ті напрацювання і рішення, які вже прийняті урядом України».

Данилишин також зазначив, що проведення засідання Національного конгресу органів місцевого самоврядування відбудеться в Києві 3 лютого 2010 року під головуванням прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. «Ми таке рішення ухвалили, засідання відбудеться за участю прем'єра і представників асоціації», - сказав він.

Крім того, на засіданні 3 лютого планується затвердити статут конгресу, ухвалити рішення про періодичність голосування, а також вирішити інші організаційні питання.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

660