З ночі трагедії в нічному клубі «Хромая лошадь» минув тиждень. У Пермі й інших містах поховано вже більше сотні загиблих під час пожежі.

Проте скорботний список щодня збільшується. У Пермі помер ще один постраждалий унаслідок пожежі, загальна кількість жертв трагедії складає 143 людини, серед них двоє українців. За минулу ніч померли двоє постраждалих: чоловік у лікарні в Челябінську і жінка - в Санкт-Петербурзі. Наразі в лікарнях знаходиться 87 осіб, серед них у Москві - 57, Петербурзі - 19, Челябінську - 4, Пермі - 7.

На сьогодні в Пермі призначені чергові похорони.

Кілька сходинок, на виході зі скверу Уральських Добровольців на вулицю Совєтську, напроти згорілого клубу усипані квітами. Лежать вони на огорожі скверу. Клали квіти тут вимушено. Це було найближче до клубу місце, до якого допускала протягнута по межі кварталу міліційна стрічка. Тепер ці декілька сходинок стали стихійним народним меморіалом.

Оточення по кварталу кілька днів тому знято, але біля самого колишнього клубу постійно знаходяться міліційні машини: приміщення законсервоване на період розслідування. Питання про можливість подальшого його використання буде вирішено після необхідних експертиз, - повідомили в слідчому управлінні по Пермському краю Слідчого комітету при прокуратурі РФ.

До чотирьох обвинувачених, що знаходяться під вартою, напередодні додалися нові підслідні. У справі про пожежу в «Хромій лошаді» порушено вже третю кримінальну справу - про халатність. По цій справі проходять головний державний інспектор Пермського краю з пожежного нагляду Володимир Мухутдінов і інспектор держпожежнагляду Пермі Наталія Прокоп’єва, яку госпіталізовано до неврологічного відділення однієї з міськлікарень.

Як повідомляв ForUm, пожежа в пермському нічному клубі сталася в ніч на 5 грудня - від феєрверку зажевріла стеля закладу. Вогонь вмить охопив усе приміщення. Відразу загинули трохи більше 100 чоловік, решта пізніше померли в лікарнях. Фатальним для багатьох людей став отруйний дим, що швидко заповнив усю будівлю. Пізніше слідство з'ясувало, що це був дим від пінополістиролу, що використався в клубі як звукоізолюючий матеріал.

За матеріалами РІА «Новини», «Весті.ру», «Інтерфакс-Україна»

Читайте по темі:

В Киеве хотят не допустить «пермской трагедии». Намерены проверить все клубы В Симферополе запретили использовать пиротехнику в клубах. Сделали вывод из трагедии в Перми

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

849