Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обурений звинуваченнями Президента України Віктора Ющенка в адресу міліції в корупції відомства і заявляє, що більше не приходитиме в Секретаріат Президента, оскільки у відносинах з Главою держави «поставлено крапку». Про це міністр заявив у середу на прес-конференції в Києві, пояснюючи свій відхід з наради Президента з керівниками силових відомств.

«Я довго терпів і вважаю, що такі вислови не роблять честь нікому з політиків», - сказав він, підкресливши, що спокійно може сприйняти критику в свою адресу, але не в адресу всього силового відомства.

«Сьогодні я прийшов на нараду до Президента... Віктор Андрійович сказав, що ви начепили лампаси, нещасні генерали... такі образи я не дозволяю нікому... тому я покинув це політичне ігрище, яке проводилося для того, щоб засвідчити, як Віктор Андрійович бореться з корупцією», - обурився глава МВС, якого цитує «Інтерфакс-Україна».

При цьому Луценко підкреслив: «Не я захищав свого тестя (сват Президента Ігор Гончар – ред.), коли його зловили на хабарі... не я приймав на роботу сотні чиновників, які розкрадали держбюджет, не я спокійно спостерігав за розкраданням сотень мільярдів, які виділив Національний банк комерційним банкам, і які пропали невідомо де».

«Я вважаю, що після цього говорити про Главу держави, який виконує свої обов'язки, незалежно від власних симпатій і антипатій, не доводиться, тому я щасливий від того, що до виборів залишилося недовго», - підкреслив міністр.

Він виразив переконання що «допік» Главу держави тим, що називає речі своїми іменами.

Також глава МВС акцентував увагу на тому, що неприпустимо зводити рахунки, не видаючи державних нагород. За словами Луценка, Президент заявив, що жодного генеральського звання в день міліції він не присвоїть. «Я думаю, що це крапка у відносинах... Сьогоднішня нарада була останньою краплею мого терпіння», - зазначив він.

Міністр запевнив, що, незважаючи на образу на Ющенка і своє небажання ходити в Секретаріат Президента, він сумлінно виконуватиме свої обов'язки. «Я робитиму свою справу до кінця, скільки мені відведено, але ходити в Секретаріат Президента я більше не збираюся», - підсумував він.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Ющенко звинуватив керівників правоохоронних органів у корупційній діяльності, після чого міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на знак протесту пішов з наради. Це відбулося в середу, 9 грудня, на нараді з питань протидії корупції, контрабанді, нелегальній міграції.

Ющенко, звертаючись до Луценка, в.о. генерального прокурора Сергія Винокурова, голови СБУ Валентина Наливайченка, заступників керівників Міністерства юстиції, податкової адміністрації, митної служби, сказав, що вони непрофесійні. «Я хотів би сказати, що ви бездарні міністри і керівники відомств. Своєю роботою, своєю некомпетентністю ви принижуєте цю націю», - підкреслив Ющенко.

Читайте по темі: Луценко обвинил Ющенко в том, что он жестоко оскорбляет милицию

Скандал с Ющенко, Луценко и бандитами: Украину «колбасит» на пути в Европу?

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

845