Президент України Віктор Ющенко сьогодні підписав указ про направлення миротворчого контингенту чисельністю до 25 осіб для участі України в наданні оперативної підтримки Місії ООН у Кот- д’Івуарі. Відповідний указ, як повідомили ForUm’у в прес-службі Президента, Глава держави підписав у п'ятницю 23 жовтня.

Згідно указу, таке рішення продиктоване зобов'язаннями України як держави - члена Організації Об'єднаних Націй, а також зважаючи на Резолюції Ради Безпеки ООН № 1609 від 24 червня 2005 року № 1865 від 27 січня 2009 року і № 1880 від 30 липня 2009 року.

В указі Президент також підкреслює, що участь України в наданні оперативної підтримки Місії ООН у Кот-Д'івуарі відповідає національним інтересам України, буде сприяти підтримці міжнародного миру і безпеки.

«Направити для участі України в наданні оперативної підтримки Місії ООН до Кот-Д'івуару миротворчий контингент загальною чисельністю до 25 осіб з числа миротворчого контингенту, який діє у складі Місії ООН у Ліберії, в терміни, визначені Радою Безпеки ООН, на період до трьох місяців», - зокрема, мовиться в указі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

401