Звіт Європейського Союзу про війну в Грузії не міняє позицій НАТО щодо перспективи членства в Альянсі Києва і Тбілісі. Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Рассмусен на прес-конференції у середу в Брюсселі.

«Звіт не матиме ніякого впливу на рішення, які вже були зроблені в НАТО», - сказав він.

У зв'язку з цим Рассмусен нагадав про рішення, прийняте на саміті НАТО у Бухаресті, згідно з яким Україна і Грузія будуть членами НАТО, коли вони досягнуть відповідних критеріїв, повідомив «Інтерфакс-Україна».

Кажучи у цілому про звіт ЄС, він зазначив, що відповідно до цього документа були помилки з обох боків у цьому конфлікті.

«Я думаю, що найважливіше зараз - сфокусуватися на майбутньому. Я переконуватиму всі сторони цього конфлікту утримуватися від будь-яких кроків, які можуть збільшити напруженість у регіоні», - підкреслив Рассмусен.

Крім того, він зазначив, що позиція цієї організації стосовно визнання незалежності двох грузинських регіонів, Південної Осетії та Абхазії, залишається незмінною. «Ми стоїмо на позиції поваги суверенітету Грузії і її території», - підкреслив генсек.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

622