Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує парламенту голосувати за допомогою електронної системи «Рада-3» з використанням сенсорної клавіші, що забезпечить особисте голосування на пленарних засіданнях народних депутатів України. Відповідний проект постанови спікер зареєстрував у Верховній Раді України сьогодні.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту постанови, ухвалення цього документа дозволить вирішити проблему особистого голосування нардепів. Розробник програмно-технічного комплексу «Рада-3» це гарантує.

При цьому Литвин посилається на дані санепідемстанції Держуправління справами, яка стверджує, що перевищення гранично допустимого рівня напруги електромагнітного поля від сенсорної кнопки системи «Рада-3» не встановлено.

Більше того, як свідчать випробування, робочий пульт системи «Рада-3» повністю відповідає вимогам державного стандарту, повідомляє «ЛІГА».

Нагадаємо, система «Рада-3» розроблена у 2008 році, ще до спікерства Литвина. На модернізацію системи було витрачено 461 тис.грн. Однак не дивлячись на те, що влітку 2008 року пульти нардепів були обладнані ще однією кнопкою, «Рада-3» так і не запрацювала.

Ще сьогодні вранці Литвин висловлював свою особисту недовіру до системи «Рада-3». «Я бачив, як депутати працюють на цій системі - за допомогою телефонного апарату і тому подібного. Я звернувся до розробників, до відповідних підрозділів Верховної Ради з проханням дати мені остаточний висновок - чи надійна ця система. Розробник стверджує, що система надійна, потрібно тримати дві руки упродовж 10 секунд на пульті. Я отримав у п'ятницю всі ці документи», - підсумував голова Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

524