Президент РФ Дмитро Медведєв вважає, що завдання політиків Росії та України - вибудовувати двосторонні відносини, виходячи із близькості країн і народів.

«Ми дуже близькі країни, близькі народи, і завдання політиків полягає у тому, щоб вибудовувати політичні взаємодії, виходячи із цього, виходячи із нашої історії, із наших сусідських відносин, зацікавленості у розвитку наших економік», - заявив Медведєв, виступаючи перед викладачами і студентами Пітсбургського університету.

При цьому президент Росії Дмитро Медведєв зазначив, що нинішній Президент України Віктор Ющенко не робить достатніх кроків для розвитку відносин з Росією.

«На мій погляд, з боку українського керівництва, я маю на увазі насамперед Президента, не робилося достатніх кроків для розвитку цих відносин. Навпаки, ці відносини часто підмінялися якимись схемами, розвивалися не за тим сценарієм, який був би цікавий народам», - заявив Медведєв, виступаючи перед викладачами і студентами Пітсбургського університету, передає «Інтерфакс-Україна».

Як розповів Медведєв, зокрема про це він написав у листі Віктору Ющенку.

«Я знаю, що Президент Ющенко зі мною не погодився, він вважає, що все було добре, але мені видається, що все не так легко, як здається із Києва», - зазначив президент РФ.

«Вважаю, що завдання керівництва наших країн, завдання майбутніх керівників України, як і майбутніх керівників Росії, - зробити так, щоб ці відносини ґрунтувалися на взаємній вигоді і водночас на особливій взаємній симпатії, яка завжди існувала і існуватиме між нашими народами», - підкреслив глава російської держави.

Він наголосив, що Росія готова докладати зусиль для того, щоб відносини з Україною були конструктивними.

Як повідомляв ForUm, 11 серпня президент РФ Дмитро Медведєв звернувся до українського колеги Віктора Ющенка. У зверненні Медведєв звинуватив Ющенка у тому, що за роки його президентства Київ відійшов від принципів дружби і партнерства з Росією.

13 серпня Президент України Віктор Ющенко, відповідаючи Медведєву, заявив, що розчарований недружнім характером листа президента Російської Федерації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

862