Уряд України забезпечить фінансування робіт щодо добудови двох центрів раннього виявлення онкологічних захворювань з використанням ПЕТ-технологій у Києві, - заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

«До кінця року ми робитимемо все, щоб обидва центри були запущені. Це означає, що люди зможуть проходити діагностику з виявлення онкозахворювань на ранній стадії», - сказала вона в четвер у Києві під час відвідування Всеукраїнського центру радіохірургії у складі клінічної лікарні «Феофанія».

За словами Тимошенко, на добудову центру у Всеукраїнському центрі радіохірургії до кінця року буде виділено близько 70 млн. грн. «Враховуючи, що 60 млн. грн. з 135 млн. грн. (які потрібні для завершення робіт з будівництва й обладнання – ред.) - це закупівля обладнання, яка може трішки почекати, то для того, щоб добудувати цей центр, я думаю, буде виділено ще близько 70 млн. грн.», - сказала прем'єр, яку цитує «Інтерфакс-Україна».

Тимошенко також підкреслила, що після завершення робіт з будівництва й обладнання цих центрів доступ до них зможуть отримати всі громадяни України, у яких виникне така необхідність.

Як повідомляв ForUm, другий Центр раннього виявлення онкологічних захворювань з використанням ПЕТ-технологій будується на території Київської міської онкологічної лікарні. Тимошенко відмітила, що уряд зробить усе, щоб будівництво Центру було завершено до 1 січня 2010 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352